Omgeving


Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Costa Cálida

De Costa Cálida betekent "warme kust" in het spaans. Hier vindt U het beste klimaat,                     het hele jaar door, van Spanje. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind. De zon schijnt hier gemiddeld 320 dagen per jaar. De luchtvochtigheid   is laag en in combinatie met de zee heeft dit een gunstig invloed op mensen met reuma, artrose, jicht en longaandoeningen. Aan de Costa Cálida treft u het beste en gezondste klimaat van Spanje, wat wordt bevestigd door het feit dat de Wereld Gezondheids  Organisatie (WHO) de provincie Murcia vanwege de schone lucht tot de schoonste     provincie van Europa heeft uitgeroepen. Het grootste deel van de Costa Cálida is zeer       ruig en daardoor nog niet zo overspoeld door het toerisme als de Costa Blanca.                   De kuststreek van Murcia biedt aan de ene kant onbeschermde stranden met wilde zee          en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water. De Murcia kuststreek heeft vele facetten voor de natuur liefhebber. Veel gebieden vallen onder natuurbeschermingsregeling.


De Baai van Mazarrón


De baai van Mazarrón strekt zich uit van Cabo Tiñoso tot aan Cabo Cope. Ze bestaat uit ongeveer 40 stranden waaronder zandstranden, stranden met rotsen, maar ook naaktstranden. Deze vindt U vooral tussen Bolnuevo en Cañada de Gallego. Hier vindt U talrijke kleine strandjes die U voor Uw zelf heeft of moet delen met de zeevogels. De Costa Cálida is nog niet echt bekend bij het grote publiek en dat merkt men. Een prachtig strand die het vermelden waard is, is Playa Percheles. Dit is een prachtig zandstrand met palmbomen. In totaal is er 35 km strand en met 320 dagen zon per jaar is het een paradijs op aarde. Hierdoor is het ook ideaal om watersporten te beoefenen. Men vindt hier 3 duikscholen over de baai verspreidt. Men kan hier met een boot op zee gaan vissen, zelf een boot huren en de kust verkennen, met een rondvaartboot mee, dolfijnen spotten, snorkelen, surfen, kanoën, kajakken en in de zomer kan men ook een jet-ski huren. Bent U niet sportief aangelegd, dan kunt U natuurlijk gewoon lekker gaan zonnen of bezoek het plaatsje La Azohía. Dit is echt nog typisch Spaans en hier heeft U een prachtig uitzicht over de hele baai. In Bolnuevo vindt U een prachtige geërodeerde kalksteenformatie en is uitgeroepen tot beschermd cultuurgoed van Spanje. Ook hier vindt U een prachtig breed zandstrand die zelf in de zomer niet druk bezocht is.

Puerto de Mazarrón


Dit is het hart van de baai van Mazarrón en hier alleen al vindt U vele prachtige zandstranden die allemaal de blauwe vlag hebben ontvangen voor schone stranden. Op het zandstrand aan de boulevard (Paseo) is het vechten om een plaatsje in de zomer. Hier komen namelijk de Spanjaarden uit Madrid of Murcia stad op vakantie. Op de Paseo kan men heerlijk flaneren tussen de palmbomen of op een terrasje plaats nemen en mensen kijken, genieten van een sangria met tapas en dit kan tot diep in de nacht. Ook zijn  er veel boetiekjes en restaurants. De jachthaven is geheel gemoderniseerd, vanwaar men kan vertrekken voor 1 van de vele dagtochten die aangeboden worden. De oude vissershaven is er ook nog en daar kan men tegen het eind van de middag de vissers zien terugkeren met hun vangst. In de plaatselijke museum kan men nog zien hoe men vroeger hier de vis in zout inlegde en hoe er vissaus werd gemaakt. Ook is er op de bodem voor de kust, twee Fenicische boten gevonden. 1 ligt nog altijd op de bodem en de andere kan men in het Museum in Cartagena bekijken. Het hele jaar door wordt er ook van alles georganiseerd.


Murcia


De stad Murcia ligt in de vallei van de rivier de Segura, beschut  tussen de heuvels. Het is regionale hoofdstad en universiteitsstad.  De binnenstad wordt vooral gedomineerd door de barokke kathedraal   die op de fundamenten van een moskee zijn gebouwd.  Op het plein voor de kathedraal is het heerlijk genieten op 1 van de vele terrasjes. Slenter eens door de smalle straatjes met vele kleine winkeltjes. Ga eens een klein restaurantje binnen en laat U eens verwennen met een typische Murciaanse maaltijd. Of ga´s morgens naar de markthal en kijkt U ogen uit aan alles wat men hier vers aanbiedt. In de hoofdstraat vindt U ook grote warenhuizen en  winkels van  grote merken. Overal in de stad zijn verschillende pleinen, waarop U heerlijk kan plaats nemen en U vermoeide     voeten even rust kan gunnen. Bent U meer geintereseerd in de geschiedenis, bezoek dan 1 van de vele museums die hier zijn  of loop het casino is binnen. U zult versteld staan van de prachtige muurschilderingen die het heeft. Wel moet U onthouden dat het      een Spaanse stad is en tussen 14 uur en 17 uur is er veel gesloten. Het voordeel is dat men wel   kan winkelen tot 21 uur, wat natuurlijk in de zomer maanden erg gunstig is, want in de middag kan het erg warm zijn.

Cartagena


Ontdek Cartagena met zijn haven en boulevard waar U lekker een terrasje kan pakken of kan flaneren.

Cartagena heeft een  geschiedenis die tot 3000 jaar terug gaat. Er zijn archeologische sites en resten, kastelen, museums, boottrips of U kunt met de toeristenbus de stad rond. Overal in de stad wordt U herinnert aan de geschiedenis van Cartagena. Bezoek de verschillende museums of probeer de lokale gastronomie. Wat vooral een bezoek waard is, is het kasteel met het park rondom. Van hier heeft U een prachtig uitzicht over de stad, de haven en het Romeinse Theater. Dit theater is 1 van de grootste monumenten in zijn soort in Spanje van de 1e eeuw voor Christus. Zijn auditorium, welke geheel uit de rotsen gehouwen is, is zeer indrukwekkend. Ook hier kunt U heerlijk door de smalle straatjes slenteren.

Elk jaar, in de laatste 2 weken van September, gaat de stad terug in de tijd en wordt er groots gevierd dat de christenen de moren hebben verdreven. Het feest van de Moren en Christenen is onbetwist een van de meest kleurrijke Spaanse festivals. Het religieuze en theatrale element maken het feest uniek. De verovering wordt nagespeeld en men ziet de mensen in feestelijke kostuums uitgedost. Ook worden er ´s avonds diverse optochten door de straten georganiseerd.


Lorca


Lorca wordt ook wel de “Stad van de zon” genoemd. Het is een plaats waar de tijd heeft stil gestaan. Een plaats waar de geschiedenis leeft. De stad wordt gedomineerd door zijn imposante kasteel. Een plaats waar  “Lorca Workshop van de Tijd” U uitnodigt om exposities, museums, routes, culturele activiteiten en vermaak te ontdekken. Een stad waar geschiedenis, erfgoed en vrije tijd hand in hand samen gaan. Begin Uw bezoek aan de stad in het bezoekers-centrum van Lorca, waar U alles vindt wat U nodig heeft om de stad, de geschiedenis, de cultuur en zijn tradities te ontdekken. Er is een fascinerende tentoonstelling en een audio-visuele “Tijdreis” die U al een goede start geeft. Helaas werd de stad op 11 mei 2010 getroffen door een aardbeving en daardoor zijn er veel historische gebouwen beschadigd en helaas nog niet hersteld.

Het kasteel markeert  de grens  van het Christelijk Rijk en het Moorse rijk  door de eeuwen heen.Vandaag de dag is het een levendige attractie met recreatie mogelijkheden, exposities, multimedia presentaties, animaties en personen die daar als Middeleeuwse inwoners rondlopen en U zo mee terug nemen naar de 13e eeuw,

De week voor pasen wordt de hoofdstraat volledig afgesloten en vinden hier bijna elke avond indrukwekkende processies plaats. Voor de processie op Witte donderdag en Goede Vrijdag trekken veel belangstelling.

Mazarrón


Mazarrón is een klein stadje met een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. Vooral in het begin van de negentiende eeuw was het erg groot vanwege de mijnbouw. De mijnen net buiten het dorpje zijn  nog steeds te bezichtigen. Men kan hier heerlijk rondwandelen.  Vooral de kleurenpracht van de aarde is enorm. Men vindt hier kleuren van wit tot diep rood. Hoe donkerder de aarde hoe meer mineralen en ijzerhoudend de grond is. De gemeente doen begeleide wandelingen in de zomer met uitleg over hoe het vroeger werkte. Vanaf hier heeft men ook een prachtig uitzicht over Mazarrón tot zelfs Puerto de Mazarrón en de Middellandse zee.

Het centrum van het stadje bestaat uit een gezellig pleintje waar het oude gemeentehuis zeker een bezoekje waard is. Het heeft een prachtig plafond en vele muurschilderingen. OOk worden er hier vaak exposities gehouden. Het kerkje op het marktplein is ook zeker de moeite waard. Ook hier ziet men prachtige muurschilderingen en het altaar is erg indrukwekkend.

Águilas


Is een klein gezellig stadje met een indrukwekkende haven en met vele zandstranden. Alleen de weg naar het stadje toe is al  prachtig.           

U rijdt door een adembenemend berglandschap met vele vergezichten. Doet U dit eind Januari, dan ziet U de vele amandelbomen in bloei staan.

Ook hier vindt U een boulevard waar U heerlijk kan flaneren of genieten op een terrasje. Hoog boven de stad vindt U het kasteel van San Juan de las Aguilas en van hier heeft U een adembenemend uitzicht over de stad en de Mediteraanse zee.

Plaza España is een prachtig plein in het midden van de stad en dient ook als stadstuin.

In Februari wordt  in de stad twee weken carnaval gevierd.

Het is een feest vol van verkleedpartijen, Latijnse muziek ritmes          en de bijbehorende dansen, met gekke kledij of met gekheid in         het algemeen in wat de laatste dagen voor de vasten zijn.

Het carnaval van Aguilas is in 1997 uitgeroepen tot plaats               van belang voor het nationale toerisme en heeft een lange traditie.Totana/Aledo


Totana is vooral op woensdag een gezellig bruizend stadje. Dan is er namelijk de wekelijkse markt en die wordt gewoon in de straten gehouden. Het stadje wordt in tweeën gedeeld door een Rambla. Dit is een droge rivierbedding. In de omgeving is het vooral bekend om zijn vele pottenbakkers en langs de weg ziet men dan ook vele verkopers. Er is ook een tapasroute door het stadje en meer informatie hierover kan men verkrijgen bij de plaatselijke informatiekantoor voor vreemdelingen.


Als U iets verder door rijdt langs een prachtige kronkelende weg de berg op door bossen, dan komt U in het plaatsje Aledo. Hier is het net of de tijd heeft stil gestaan. De straatjes zijn zo smal dat U er nauwelijks met een auto door kan. Het is gebouwd op een uitstekende rots en vanaf het kasteel, dat door de moren is gebouwd,  heeft U bij helder weer echt een adembenemnd uitzicht over de vallei en als het echt helder is dan ziet U in de verte de zee.


Klooster Santa Eulalia


Op de weg van Totana naar Aledo vindt U het klooster van Santa Eulalia. Dit klooster is prachtig gelegen in de bossen en men kan hier heerlijke wandelingen maken. Bij het klooster is een informatiekantoor waar U diverse wandelroutes uitgestippeld kunt krijgen. Naast het informatiekantoor is een prachtig, klein kerkje met zeer indrukwekkende schilderingen en versieringen. In een deel van het klooster is een hotel. Op het terras van het hotel kunt U heerlijk genieten van een maaltijd, tapas of zomaar een kopje koffie.


Als U de parkeerplaats weer afrijdt en dan de weg een stukje verder volgt en dan naar links afslaat, vindt U daar een grote picknick plaats die vooral zondags veel door spanjaarden wordt gebruikt. Als U de weg verder naar boven volgt, ziet U langs de weg allerlei christelijke beelden geplaatst. Als U helemaal boven bent ziet U daar een groot beeld van Jezus die over de vallei uitkijkt. Vanaf de andere kant heeft U een prachtig uitzicht over Aledo.

Nationaal park Sierra Espuña


Bij het informatiekantoor van het bovengenoemde klooster kan met ook een routebeschrijving door het nationaal park de Sierra Espuña vragen en wat daar allemaal te zien is. Als U in plaats van naar links Aledo in te gaan, de weg naar rechts volgt en dan de borden volgt van Sierra Espuña, komt U in een prachtig berglandschap met vele bossen en stuwmeren. U moet wel goed uitkijken met rijden, want het kan zomaar zijn dat er een kudde moeflons, die hier in het wild leven, oversteken of wilde zwijnen. Diep in de bossen zijn nog twee hele grote koepels verborgen, die in de oudheid werden gebruikt als koelkast. In de winter verzamelde men de sneeuw en die deed men in de diepe kuil en daardoor bleef het in de koepel in de zomermaanden koud. Ook is hier een vlindertuin aangelegd met vele bloemensoorten die vlinders lokken. Ook door dit park gaan vele wandelroutes, maar U kunt hier ook kayakken op een stuwmeer, met een quad door de bergen of mountainbiken.

Cabo Tiñoso


Als U vanuit Puerto de Mazarrón de kustweg volgt in de richting van Cartagena en dan bij Campillo de Adentro afslaat, komt U in een prachtige "verborgen" vallei. Vanuit hier kronkelt er een weggetje langzaam omhoog met prachtige vergezichten.

Hier hoog in de bergen vindt U een prachtig oud fort die vroeger deel uitmaakte van de verdedigingslinie van Cartagena. Hier zijn nog 2 kanonnen te vinden die vroeger een schotwijdte had van 32km. De beide kanonnen werden in Groot Brittanië gemaakt. Het fort is naar de val van Franco verlaten, maar men kan hier nog rondkijken. Vele Spanjaarden gebruiken de plaats op zondag om te picknicken. Men heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over een ingesloten baai. Ook kan men hier heerlijk rondwandelen. Het is echt een aanrader. De weg ernaar toe is prachtig en de rust die men er vindt is ongelooflijk.


Een dagje winkelen


Murcia: Nueva Condomina- Groot shopping center met 120 winkels, restaurants en bioscopen

Thader- Naast de Ikea gelegen vindt U het shopping centerum  Thader met 80 winkels, restaurants en bioscoop

La Noria- Outlet shopping centrum met de grootste merken aan de kleinste prijzen.


Cartagena: Centro Mediterraneo met 80 winkels en rondom nog een groot industrieterrein met vele bedrijven.


Lorca: Net buiten de stad is er een shopping centrum met zo´n 60 winkels, restaurants en bioscopen.


La Zenia: prachtig nieuw shopping centrum met veel winkels, restaurants en bioscopen.

Voor de kinderen


Murcia: Terra Natura- dierentuin


Aqua park- waterpark met veel glijbanen direct naast de dierentuin


Vera: Aqua park met vele glijbanen en te bereiken via de A7


Tabernas: Wild west park. Prachtig park waar de films For a few dollars more, The good the bad and the ugle en Indiana Jones is

opgenomen. Op verschillende tijden worden er optredens gedaan en shows gegeven.

 

Totana: Voor de allerkleinste een overdekte speelplaats met ballenbak, springkastelen, enz.


Verder nog


Paardrijden, jetski, parasealing, trecking, bowling, mountainbiken, diverse wandelroutes en 4 golfbanen rondom.


Wekelijkse markten


Bijna elke plaats in de omgeving heeft wel zijn plaatselijke markt. Hier vindt U een keur aan koopwaren, van kleding, tassen, schoenen tot vers fruit en groenten.


Hier heeft U een opsomming van verschillende markten:

Maandag: San Pedro del Pinatar

Dinsdag: Alhama de Murcia, Los Alcazares

Woensdag: Totana, San Javier

Donderdag: Camposol, Lorca, Torre Pachego

Vrijdag: El Paretón en een hele grote in Torrevieja

Zaterdag: Mazarrón, Fuente Alamo

Zondag: Puerto de Mazarrón, Aledo


Ter aanvulling willen wij ook vermelden dat op zondag een  rommelmarkt is in Cañada de Romero tussen Camposol en El Paraton.


De Costa Calida en haar onderwaterwereld


Langs de Costa Calida opent  zich in de diepte een prachtige onderwaterwereld.

Wij raden u ook aan om  Spanje via haar zeebodems te ontdekken .

Sommigen van hen zijn beschermde gebieden waar een verscheidenheid aan dier-en plantensoorten leven .

Bekijk onze  zee reservaten : gebieden waar het nog mogelijk is om de meest authentieke natuur te ontdekken  het is een andere manier om Spanje te ontdekken .

Deze wateren , transparant en duidelijk het hele jaar door , bieden habitat voor duizenden soorten, vormen , afmetingen en meest gevarieerde kleuren. Duik in de zee bodem waar u ook  grotten en fantastische geologische formaties zult tegenkomen , dit al vormd een mooie sfeervol  met mysterie.

Naast vele andere dingen , zul je koraalriffen zien ,zeesteren , spectaculaire marine leven en verschillende soorten inheemse vissen .

Indien jullie een boottrip maken heeft U kans van de dolfijnen te ondekken.


       Contactgegevens:


       Mobiel:  (+34) 603 25 32 95

                     (+34) 603 24 80 25

     

       Calle Ajedreas 

       Sector D 34

       Camposol Mazarron

        AP.1645

       Emailadres: info@ahrentalservice.com